Tips på frukost

Innan ni åker iväg och handlar mat inför helgen vill jag passa på att tipsa om en frukost vi brukar äta nästa varje helg - nämligen baguetter. Färskt bröd är ju utan tvekan alltid godast, men kanske inte alltid det billigaste och inte heller alltid det lättaste att ha till hands om man gör som oss och storhandlar varje månad.

Varje gång vi storhandlar brukar vi alltid slänga ned ett, ibland två stycken, fyrapack minibaguetter som man sedan gräddar själv i ugnen på 10 minuter och således äter varma till frukost. Garant är lyxmärket vi köper av och brödet är kanske inte det nyttigaste med något e-ämne i innehållsförteckningen, men på helgen tycker jag man får unna sig utan att behöva bry sig så mycket. Innehållet går att variera med en garanti att det alltid blir supergott!
Ibland äter vi två stycken var. 

Följande är grundingredienserna jag alltid använder mig av, beräknat för två personer, samt kombinationer jag kan rekommendera.

Frukostbaguette, 2 personer
2 baguetter
3-4 salladsblad (isbergssallad eller plocksallat)
1/2 tomat (tunt skivad)
1/4 gurka (tund skivad)
Smör
Lägg till:
- Camember + pepparsalami
- Kokt påläggsskinka + valfri ost
- Paprika eller ersätt gurkan med saltgurka
(om man vill hålla det vegetariskt)

Linda in halva brödet i hushållspapper
eller servetter för en finare servering
och förtär tillsammans med ett glas
apelsinjuice och en kopp kaffe eller te.

Dylan
 
 
 



Välkommen till vår blogg! Här skriver vi om mat, resor och vår vardag. Vi heter Dylan och Josefine, är Norrköpingsbor och tillsammans bor vi i en lägenhet med två rum och kök. Läs mer här

RSS 2.0