Recept: Fisksoppa
För ett väldigt långt tag sedan kikade jag igenom Floras blogg där hon listade ett par läsvärda inlägg. Ett av dessa inlägg var ett recept på en fisksoppa hos Emelie. Jag har varit sugen på den där soppan sen dess, och i måndags tillagade vi den soppan och gud, så god den blev.
Fisksoppa, ca 6 personer
- Två förpackningar krossad tomat (800g)
- 1 aubergine
- 1 zucchini
- 1 paprika
- 1 gul lök
- 1 grönsaksbujlong
- Fisk, exempelvis torsk
- 1 Chili
- 1-2 kyftor vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 1-2 msk hackad Rosmarin
- 1-2 msk hackad Timjan
- Salt och peppar
- 2 dl matlagningsgrädde (vi använde 2,5 dl imat)

Till att börja med hackade vi löken och rev vitlök som vi fräste i en gryta tillsammans med timjan, chili, salt och peppar (vi hade ingen rosmarin). Vi skar sedan alla grönsaker i fyrkanter, ca 1x1 cm tjocka.

Vi tillsatte de krossade tomaterna, tomatpurén och grönsaksbuljongen i den frästa löken och lät det koka upp samtidigt som vi stekte grönsakerna och skar upp fisken. Vi använde oss av torsk, men det hade nog varit gott att blanda lite olika sorters fisk. Glöm inte att använda fisk som är miljömärkt!


Och i väntan på att grönsakerna ska stekas och soppan att bli klar, kunde jag förvänta mig lite underhållning av Dylan som jonglerade med våra ekologiska apelsiner.

När soppan kokat upp, mixar man den slät, innan man lägger i grönsakerna och fisken. Låt det koka i ca 5-10 minuter och tillsätt matlagningsgrädden. Vi använde imat eftersom Dylan är allergisk mot mjölk. Voila! Bara att servera!

Mums!